Естествени камъни

Авантюрин

Позитивен камък на просперитета. Абсорбира електромагнитното поле на телефоните и компютрите. Укрепва лидерските качества и решимостта, окуражава постоянството. Стабилизира ума и възприятието, засилва креативността. Открива алтернативи и възможности. Успокоява гнева и раздразнението. Стимулира емоционалното възстановяване. Отразява се добре на тимуса, съединителната тъкан и нервната система. Уравновесява кръвното налягане, стимулира метаболизма, понижава холестерола и предотвратява сърдечни удари. Има противовъзпалителен ефект. Намалява алергии и мигренозно главоболие и успокоява очите. Лекува надбъбречната жлеза, белите дробове, синусите и сърцето. Носи благополучие и емоционален покой.

Аквамарин

Камък на куража. Редуцира стреса, носи покой на разума. Хармонизира околната среда и предпазва от замърсители. Камъкът притежава афинитет към чувствителните хора. Събужда толерантността като качество. Преодолява склонността да съдиш, подкрепя прекалено ангажираните хора и насърчава поемането на лична отговорност. Помага за изграждане на честна, упорита и динамична личност. Аквамаринът успокоява ума, прояснява възприятието, изостря интелекта и премахва объркването. Проправя път на блокирана комуникация и повишава себеизразяването. Изостря интуицията и проницателността. Чудесен камък за медитация. Защитава аурата и подрежда чакрите, като пречиства гърлената чакра. Използва се при възпалено гърло и подути лимфни възли. Хармонизира щитовидната жлеза с тиреоидните жлези, регулирайки хормоните и растежа. Притежава общо тонизиращ ефект. Засилва прочистващите тялото органи и помага на очите челюстта, зъбите и стомаха.

Амазонит

Притежава силно филтриращо действие. Абсорбира лъчението на микровълнови фурни и клетъчни телефони и предпазва от електромагнитно замърсяване. Филтрира преминаващата през мозъка информация и я комбинира с интуицията. Той е силно облекчаващ камък. Балансира мъжките и женските енергии и много аспекти на личността. Този камък помага да видите двете страни на даден проблем или различните гледни точки. Облекчава емоционални травми, премахва притеснението и страха, прогонва негативната енергия и раздразнението. Самият камък помага да се покаже универсална любов. Лекува и отваря сърдечната и гърлената чакра, за да засили комуникацията в любовните отношения. Отключва интуицията, разсейва негативната енергия и блокадите на нервната система. Помага при остиопороза, развалени зъби, дефицит или натрупване на калий, балансирайки метаболитните нарушения. Амазонитът облекчава мускулни спазми.

Аметист

Изключително мощен и защитен камък. Аметистът блокира гео-патогенния стрес и негативните енергии в околното пространство. С негова помощ се преодоляват блокажи от всякакъв вид. Изключително благотворен, успокоява и стимулира. Помага при нужда от съсредоточаване. Благоприятства процеса на вземане на решения, като вдъхва здрав разум и помага идеите да се приложат на практика. Полезен е в случай на безсъние и предпазва от повтарящи се кошмари. Усилва паметта и подобрява мотивацията. Разсейва гнева, яростта, страха и безпокойството. Облекчава мъката и тъгата, помага за преодоляване на загуба. Укрепва любовта и духовната мъдрост. Отваря интуицията. Аметистът увеличава производството на хормони и настройва ендокринната система и метаболизма. Укрепва очистващите и отделителните органи и имунната система. Отлично пречистващ кръвта, облекчава физическата и емоционална болка. Намалява главоболието и напрежението. Повлиява и проблеми със слуха. Полезен е за регулиране на чревната флора.

Ахат

Облекчаващ и успокояващ, ахатът работи бавно, но притежава огромна сила. Помага за възприемането на собствената личност. Изгражда самоувереността. Подпомага себеанализа и подобрява концентрацията. Води до практически решения. Преодолява негативизъм и горчивина, лекува вътрешен гняв, насърчава любовта и желанието за ново начало. Създава чувство за сигурност и безопасност, премахвайки вътрешното напрежение. Мъховият ахат е камък на богатството и привлича изобилието. Усилва желанието да опитате отново, вдъхновявайки Ви с нови идеи след период на застой. Защитава от опасности. Ахатът лекува стомаха, нервната и ендокринната система. Помага на очите, укрепва кръвоносните съдове и лекува кожни болести.

Вулканичен камък (лава)

Гранат

Камък на обвързването, представлява любовта. Балансира сексуалния нагон и облекчава емоционалната дисхармония. Повишава потентността. Особено е полезен в ситуации, в които изглежда, че няма изход. Дава кураж и надежда. Вдъхновява любовта и отдаването. Премахва забраните и табутата. Отваря сърцето и дава самоувереност. Гранатът възстановява тялото стабилизира метаболизма, влияе на смущенията на гръбначния стълб и клетките. Пречиства и презарежда с енергия кръвта, сърцето и белите дробове. Той спомага усвояването на минерали и витамини. Съживява чувствата. Камъкът контролира гнева, особено насочения към самите Вас.

Жадеит

Символ на чистота и ведрина. Олицетворява натрупаната мъдрост. Засилва любовта и родителската грижа. Той е предпазващ камък, който защитава носещия го от наранявания и носи хармония. Привлича добрия късмет и приятелство. Стабилизира личността и повишава независимостта. Освобождава от негативни мисли и успокоява разума. Той стимулира добрите идеи и прави задачите да изглеждат по-лесни, така че да бъдат изпълнени незабавно. Спомага за емоционално успокоение, особено при раздразнителност. Дава кураж да познаете истинското АЗ. Жадеитът влияе на бъбреците и надбъбречните жлези. Премахва токсините, заздравява клетъчната и скелетната структура и лекува острите болки. Спомага плодовитостта и раждането. Оказва влияние върху ребрата и гръбначния стълб.

Карнеол

Стабилизиращ камък с висок енергиен заряд. Свързва Ви със земята и Ви държи в реалността. Отличен за възстановяване на жизнеността и мотивацията и за стимулиране на креативността. Полезен е за театрални занимания. Карнеолът притежава способността да пречиства другите камъни. Той дава кураж, провокира благоприятно житейски възможности, разсейва апатията и мотивира за успех в бизнеса и други сфери. Полезен е за преодоляване на обида от всякакъв характер. Това е камъкът, който Ви помага да вярвате в себе си и в своите възприятия. Емоционално този кристал е силно предпазно средство срещу завист, ярост, негодувание – Ваше или на други хора. Той успокоява гнева и пропъжда емоционалната негативност, заменяйки я с любов към живота. Карнеолът е изпълнен с житейска сила и виталност, стимулира и метаболизма. Влияе на женските репродуктивни органи. Увеличава плодовитостта. Камъкът преодолява фригидността и импотентността, лекува проблеми в долната чат на гърба - ревматизъм, артрит, невралгия и депресия. Увеличава абсорбацията на витамините и минералите и осигурява доброто кръвоснабдяване на органите и тъканите. Карнеолът, оставен в близост до входната врата, събира предпазни сили и приканва благополучието в дома. Подобрява отношенията родител-дете.

Кварц

Камъкът е най-силното средство за усилване на лечебното и енергийното въздействие на планетата, благодарение на своята структура и кристална форма. Според показаното с камера на Кирлиан, ако държите кварцов кристал в ръка, биомагнитното Ви поле се увеличава двукратно. Камъкът предпазва от радиация и отблъсква статичното електричество. Той довежда енергията до нейното възможно най-добро състояние, връщайки я до положението от преди появата на неразположението. Пречиства и укрепва органите и ефирното тяло. Той засилва психичните способности. Много е подходящ при медитация. Кварцът помага на концентрацията и съхранява енергията ни. Той стимулира имунната система и носи на тялото равновесие. Успешно лекува изгаряния.

Кианит

Перфектният камък за медитация. Стимулира интуицията и поражда съчувствие. Кианитът не задържа негативното и няма нужда от пречистване. Той поощрява изричането на истината, преодоляването на страховете и блокажите. Насърчава себеизразяването и комуникацията. Премахва объркването и разсейва илюзиите, гнева, безизходицата и стреса. Кианитът влияе при смущения в мускулите, гърлото и мозъка. Той е естествено средство за облекчаване на болката. Понижава кръвното налягане и лекува инфекциите и гърлото. Помага при намаляване на свръхтегло. Балансира Ин и Ян. Изключително полезен е за оратори или певци, понеже засилва гласа и при проблем лекува ларинкса и гърлото.

Корал

Котешко око

Познат още като хризоберил, този камък притежава магически свойства. Изключително заземяващ, стимулира интуицията и прогонва негативната енергия. Дава ефективна защитна енергия, сила на ума, увереност, воля, упоритост и самоконтрол. Носи Ви доверие, щастие, ведрост, добър късмет и богатство. Трансформира негативните мисли в позитивна енергия. Котежкото око лекува очни заболявания и подобрява нощното виждане. Облекчава главоболието, помага на нервната система и свързаните с нея болести. Може да се използва за лечение на бъбреци, панкреас, черен дроб, лимфни възли, далак и проблемите свързани с левкимия.

Лабрадорит

Предпазващ камък със силно мистичен характер. Той отблъсква нежеланите енергии и спира енергийните пробиви. Стимулира интуицията и психическите способности, както и дарбата да избираш правилния момент. Прогонва страховете, несигурността и остатъчни разочарования от миналото. Лабрадоритът засилва самоувереността. Премахва чуждото влияние и зарежда с енергия въображението, което пък ражда нови идеи. Създава склонност към размисъл и самоанализ. Камъкът помага на спомените от миналото да изплуват. Внушава сила и постоянство. Освобождава стреса и регулира метаболизма. Лекува простуда, подагра и ревматизъм. Премахва напрежението при менструация. Понижава кръвното налягане. Влияе на смущенията на очите и мозъка.

Лазурит

Камъкът бързо освобождава стреса и носи дълбоко чувство за покой. Той е предпазващ камък. Лазуритът хармонизира физическото, емоционалното, менталното и духовното ниво. Ако връзката и синхрона между тях са нарушени могат да се появят депресии, неразположения и отдалечаване от целите. Камъкът окуражава самоосъзнаването и позволява себеизразяването без компромиси. Освобождава потиснатия гняв. Подсилва честността и състраданието. Внася обективност и яснота в ума. Помага да се изправите срещу истината, да я приемете и да осъзнаете уроците си. Подсилва себеизразяването. Заздравява връзките, било то любовни или приятелски. Лазуритът облекчава мигренозното главоболие и безсънието. Надделява над депресията. Благотворно влияе на имунната система, костния мозък, тимуса, щитовидната жлеза и нервната система.

Лунен камък

Камъкът на новото начало. Най-ефективен е за успокояване на емоциите. С него несъзнателното става съзнателно. Традиционно се използва за засилване на психическите и ясновидски способности. Счита се за защитен камък особено през нощта или във водата. Помага за укрепване на интуицията, внася баланс и хармония. Говори се, че е сбъдвал желания. Помага по време на диети. Този камък помага зачеването, в моментите на дискомфорт по време на месечния цикъл при жените, както и по време на раждане. Действа очистващо относно излишните течности в организма, както и токсините. Лечебно влияе на стомаха, задстомашната жлеза и хипофизата. Ако се постави под възглавницата, сънят ще е по-спокоен. В комбинация с аметист лекува безсъние. Полезен е в случай на шок. Може да се използва за успокояване на хиперактивни деца. Лунният камък лекува чувствата в дълбочина, стабилизира емоциите, внася мисли за щастлив изход от ситуацията.

Малахит

Носи много късмет. Идеален камък за медитация. Изчиства и активира всички чакри. Позволява да се докоснем до детето в нас. Това успокоява душата, освобождава стреса и помага създаването на ново начало. Повишава концентрацията, вдъхновява ни за нови идеи, които ще ни помогнат да постигнем целите си. Малахитът е важен като закрилящ камък. Лесно абсорбира негативните енергии и замърсители, обирайки ги от атмосферата и тялото. Той защитава от радиация от всякакъв вид. Поставен върху сърцето – носи равновесие и хармония, отваряйки сърцето за безусловна любов. Той освобождава от забраните и дава кураж за изразяване на чувствата. Премахва срамежливостта и подкрепя приятелствата. Много е полезен при сексуални проблеми. Бори се с дислексията. Малахитът е изключително разпространен лечебен камък. Особено полезен е при спазми, включително менструални, и помага при раждане (акушерски камък). Укрепва структурата на ДНК и клетките и засилва имунната система. Действа благоприятно за много органи.

Оникс

Кристал, който дава сила и подкрепа по време на психически или физически стрес. Повишава жизнеността, устойчивостта и издръжливостта. Помага при успокояване на информация, подсилва самоувереността и Ви кара да се чувствате спокойни в средата си. насърчава следването на собствените си планове. Лекува стари чувства на скръб и тъга. Носи безценния дар на мъдростта. Спомага за абсорбирането на необходимите за лечение енергии от Вселената. Действа благоприятно на зъбите, костите, костния мозък, свързани с кръвта нарушения, както и на ходилата. Казват, че носен около врата охлажда страстите и поддържа целомъдрието. Ониксът е тонизиращо ума средство, което облекчава заливащите Ви страхове и тревоги.

Опушен кварц

Един от най-ефикасните заземяващи камъни. Перфектен за медитация. Мощно средство за борба със стреса. Участва в разрешаването на проблеми с лекота, засилва решителността. Той блокира геопатогенния стрес, абсорбира електромагнитните замърсявания. Изпълва пространството с положителни вибрации. Опушеният кварц премахва страха и депресията, внася емоционално спокойствие. Помага на сексуалната енергия да протича нормално. Облекчава кошмарите и внимателно разсейва негативните емоции. Неутрализира страха от провал. Разсейва противоречията, повишава концентрацията и облекчава трудностите в общуването. Опушеният кварц отпуска схващанията, заздравява гърба и укрепва нервите. Подпомага усвояването на минералите, облекчава болките, подсилва репродуктивната система, мускулната, нервната тъкан и сърцето.

Пейзажен яспис

Свързан със земята, той насърчава екологичното мислене. Дава стабилност и баланс. Разкрива кармичните причини за събития в настоящия живот. Извежда на повърхността скрити чувства за вина, завист, ненавист и любов. След като се освободите от потисканото, Ви помага да гледате на него като на натрупан опит. Създава дух на баланс и хармония. Носи комфорт и премахва страха. Стимулира имунната система и пречиства бъбреците. Лекува кожата. Поддържа решимостта Ви да откажете тютюнопушенето.

Перла

Планински кристал

Камъкът е най-силното средство за усилване на лечебното и енергийното въздействие на планетата, благодарение на своята структура и кристална форма. Според показаното с камера на Кирлиан, ако държите кварцов кристал в ръка, биомагнитното Ви поле се увеличава двукратно. Камъкът предпазва от радиация и отблъсква статичното електричество. Той довежда енергията до нейното възможно най-добро състояние, връщайки я до положението от преди появата на неразположението. Пречиства и укрепва органите и ефирното тяло. Той засилва психичните способности. Много е подходящ при медитация. Кварцът помага на концентрацията и съхранява енергията ни. Той стимулира имунната система и носи на тялото равновесие. Успешно лекува изгаряния.

Розов кварц

Камък на безусловната любов и безграничното спокойствие. Най-важният кристал за сърцето и за сърдечната чакра. Пречиства и отваря сърцето на всички нива, носи дълбоко вътрешно изцеление и любов към себе си. Той е успокояващ, насърчаващ и е подходящ за използване при травми и кризи. Ако искате да привлечете любовта на някого, не търсете нищо друго освен романтичния розов кварц. Той е толкова ефективен в притеглянето на любов и близост към вас, че често се нуждае от аметист за успокояване на нещата. В съществуващи връзки кристалът възстановява доверието и хармонията. Внимателно отнема негативната енергия и я замества с любовни вибрации. Спомага за приемането на необходими промени. Чудесен е при кризи на средната възраст. В емоционално отношение, розовият кварц е най-доброто лечебно средство. Облекчава болката и лекува загубата. Той учи как да обичате себе си – нещо изключително важно, ако не се намирате привлекателни. Насърчава себеопрощението и себеприемането, усилва самоувереността и себеуважението. Смята се, че увеличава плодовитостта. Подсилва сърцето и кръвоносната система. Освобождава от замърсявания в телесните течности. Облекчава световъртежа.

Рутилов кварц

Премахва лошото настроение и действа като антидепресант. Освобождава от страхове, фобии и безпокойства, понижава тревожността. Камъкът насърчава прошката. Може да бъде използван при лечение на травми от минал живот. Спомага за достигането до същността на проблемите ни. Създава щит срещу психически атаки. Изчиства от заливащата Ви негативност. Благоприятства лечението на хронични състояния, импотентност и безплодие. Отличен е при умора и изчерпване на енергията. Стимулира и балансира щитовидната жлеза. Премахва паразитите. Поддържа изправена стойка.

Слънчев камък

Този камък е изпълващ с веселие и светлина. Носи радост от живота и добри чувства. Извисява интуицията. Ако съществуването Ви е загубило своята сладост, кристалът ще я възстанови. Той позволява истинската Ви същност да блести от щастие. Свързва ви с изпълнената с късмет и добруване съдба. Меко прекъсва въздействието на други хора и е изключително полезен за разкъсване на връзки. Носете го, ако имате проблем да кажете „не“ или постоянно правите жертви за другите. Действа като антидепресант и разсейва тъмните мисли. Особено ефективен е при сезонни емоционални смущения, внася светлина в зимната тъма. Елиминира усещането на поставяне в неизгодна позиция и изоставяне. Окуражава оптимизма и ентусиазма. Кристалът регулира автономната нервна система и хармонизира всички органи. Премахва сезонни депресии, облекчава стомашни язви.

Снежен обсидиан

Кристалът помага за яснота и логичност в мисленето. Той ще и помогне да решите какво трябва да промените в живота си, за да постигнете напредък. Носи спокойствие и сигурност и стабилизира енергиите на всички хора в затворено пространство. Свързва ума с емоциите, усвоява и унищожава негативните енергии. Той Ви учи да разпознавате и да се освобождавате от грешното мислене и негативните нагласи. Насърчава съсредоточаването върху същността на нещата. С помощта на снежния обсидиан изолацията и самотата стават благоприятни състояния. Кристалът лекува вените и скелета, подобрява циркулацията на кръвта, помага при заболявания на стомаха и червата. Той подобрява и визията на ползвателя си.

Содалит

Често го наричат камък на истината, тъй като помага при изясняване на объркани ситуации. Прекрасно средство за медитация, особено ако се съчетае с лазурит и планински кристал. Създава надеждна връзка с интуицията. Камъкът носи на притежателя си лоялност в любовта и приятелството. Изключително ефективен е при колективна дейност, тъй като внася хармония и солидарност по отношение на целта. Отличен е за разума, тъй като елиминира интелектуалното ограничение. Той окуражава рационалната мисъл. Тъй като успокоява ума, камъкът дава възможност за възприемане на нова информация. Судалитът създава емоционален баланс и успокоява при пристъпи на паника. Изключително подходящ е за хора, занимаващи се с интелектуален труд - ученици и студенти. Судалитът балансира метаболизма, преодолява недостига на калций, прочиства лимфата и укрепва имунната система. Стимулира приема на течности в организма. Камъкът се бори с радиационни поражения и безсъние.

Тигрово око

Тигровото око е предпазващ камък, който традиционно се носи като талисман срещу лоши пожелания и проклятия. Той изтъква почтеността. Помага за достигане на целите, възпитава в чистота на намеренията, спомага да изявата на воля. Той разграничава желанията на такива, които искате и такива, от които се нуждаете. Полезен е за разрешаване на дилеми. Разкрива талантите и способностите, но и недостатъците, които трябва да бъдат преодолени. Подкрепя пристрастените хора в опитите им за промяна. Облекчава депресията и повдига духа. Тигровото око се смята за едно от най-мощните средства за предпазване от нещастия, скандали и опасности в живота. Влияе добре на очите и помага на нощното зрение. Лекува гърлото и репродуктивните органи. Полезен е за възстановяване на счупени кости.

Тюркоаз

Известен като камъкът на щастието и любовта. Поддържа семейната хармония и пази от въздействието на магии. Минералът е използван изключително много за запазване и връщане на хармонията в семейството. Подходящ е за направата на любовни амулети. Той подпомага възвръщането на чувствата между влюбените. Тюркоазът привлича пари и богатство. Носете го в портфейла си, а важна подробност е, че той трябва да ви е подарен. Той подсилва интуицията и помага да се развие творческия потенциал. Тюркоазът отключва вътрешната мъдрост на човека, помага му в комуникацията с околните, насърчава позитивното мислене и чувството за съпричастност. Подсилва приятелските връзки. Той е сред най-ефикасните лечебни камъни, осигурява спокойствие на духа и добро физическо състояние. Регенерира тъканите, подпомага усвояването на хранителните вещества, освобождава от замърсители и вирусни инфекции. Има противовъзпалително и детоксикиращо действие.

Унакит

Възстановява загубената енергия и баланса между душевността и тялото, емоцията и разума. Помага при нормализиране на телесното тегло и при проблеми във възпроизводството, както при мъжа, така и при жената. Полезен е при безпроблемна бременност. Този камък отстранява всички психични бариери възпрепятстващи вътрешния растеж и помага на притежателя си да живее в настоящето и да види светлата страна на живота. Вярва се, че събира онези, които си допадат, за да образуват едно цяло. Успокоява, дарява любов и нежност и носи успех в живота. Препоръчва се за стимулиране на имунната и сърдечносъдовата система. Използването му след здравословен проблем или операция съдейства за по-бързото възстановяване на организма.

Флуорит

Той е със силно предпазващо действие, особено на психично равнище. Той Ви помага да усетите и прекратите евентуално външно влияние и манипулации. Прочиства и стабилизира аурата. Изключително ефективен е срещу компютърния и електромагнитния стрес. Това е най-добрия кристал за преодоляване на дезорганизацията. Добър е за колективна работа, носи стабилност на групите, обединява ги около една цел. Увеличава увереността в собствените сили и сръчността. Флуоритът премахва илюзиите и разкрива истината. Идеален помощник е в обучението, увеличава концентрацията. Помага да възприемете новата информация и повишава бързината на мисълта. Физически флуоритът спомага равновесието и координацията. Лекува кожата, премахва петна и бръчки. Има благоприятен ефект върху зъбите, клетките и костите. Повишава либидото.

Хаулит

Хематит

Камъкът разсейва негативността и предпазва от навлизане на отрицателни енергии в аурата. Възстановява мира и хармонията в тялото. Полезен е при разрешаване на правни проблеми. На психологическо ниво хематитът дава твърдост, подкрепя боязливите, подобрява самооценката и способностите за оцеляване. Камъкът усилва волята и отговорността и акцентира върху доверието. Той премахва самоограниченията. Влияе на постоянния глад, пушенето и всякаква форма на пристрастяване. Помага да се примирите с грешките и да ги приемете като натрупа опит, а не като нещастие. Стимулира концентрацията и фокусирането. Засилва възможностите на паметта и появата на оригинални идеи. Полезен е за изучаване на математика и технически дисциплини. На физическо ниво, хематитът притежава силна връзка с кръвта. Помага при проблеми с кръвообращението и анемия. Поддържа бъбреците, при пречистването на кръвта и възстановява тъканите. Хематитът стимулира усвояването на желязо и образуването на червени кръвни телца. Влияе при схващания на крайниците, безпокойства и безсъние. Помага за изправяне на гръбначния стълб и при фрактури.

Микс от естествени камъни

Яспис

Бижутата от яспис ще Ви помогнат да се справите с изтощението. Защитен камък, който изравнява всички чакри и балансира енергията Ин и Ян. Той премахва всякакъв вид замърсявания в околното пространство, включително и радиацията. В психологическо отношение ясписът носи решителност във всички начинания. Този камък Ви подкрепя по време на неизбежен конфликт. Той стимулира въображението и трансформира идеите в действие. Помага на бързата мисъл и подобрява организационните способности. Във физическо отношение, ясписът удължава сексуалното удоволствие. Помага по време на продължително боледуване и хоспитализация, презарежда тялото с енергия. Камъкът поддържа кръвообращението, храносмилателните и половите органи. Той балансира минералното съдържание в тялото.

Седеф

Ягодов кварц

Обсидиан

Черешов кварц

Камък на безусловната любов и сърцето. Помага при намирането на подходящ партньор в живота. Засилва и скрепява приятелските отношения и романтичните и красиви чувства в обвързаните двойки.

Халцедон

Нефрит

Родонит

13.855 ms. | 4.00 MB
Приемате ли използването на бисквитки за целите на Google Analytics & Facebook pixel? Прочети повече